Vælg en side

Når man opholder sig i investeringsuniverset, kender man højest sandsynligt til koncepter såsom “kortsigtede investeringer” samt “CFD-handel”. Dog, er man ny til investeringer, kan det være koncepter, som er svære at forstå. Derfor har vi samlet en kort introduktion til disse to koncepter i denne artikel. Yderligere vil vi fortælle dig lidt om, hvordan disse to koncepter er forbundet til hinanden. 

Kortsigtede investeringer 

Kortsigtede investeringer er det modsatte af langsigtede investeringer. Kortsigtede investeringer er investeringer, som bliver lavet med det formål, at de skal generere et afkast hurtigt. Når man taler om kortsigtede investeringer, taler man om investeringer, som bliver købt og solgt inden for måneder, uger, dage, minutter og endda sekunder. 

Når man laver kortsigtede investeringer, skal man derfor have godt styr på, hvordan omverdenen og samfundsøkonomien påvirker diverse investeringer. Det kan være et fuldtidsjob i sig selv, og derfor bruger nogle personer dette som en reel beskæftigelse. De higer efter et konstant merafkast baseret på diverse kortsigtede investeringer. Denne beskæftigelse kalder man i dag “Daytrading”. Dette begreb betyder på dansk “dagshandel”, hvilket henviser til nye handler på daglig basis. 

CFD-handel: Den kortsigtede investeringsmetode 

Hvad har kortsigtede investeringer så at gøre med CFD-handel? CFD-handel er ganske simpelt et kortsigtet investering – og bliver i mange sammenhænge brugt af daytradere, som er kendte for at gøre meget brug af meget kortsigtede investeringer. 

Når man investerer i CFD’ere, investerer man i den prisdifference, som man spekulerer om på et aktiv. Man investerer derfor ikke direkte i aktivet, men i differencen. Stiger aktivet i værdi eller falder det? 

CFD-handel er derfor også en meget dårlig langtidssigtet investering. Årsagen til dette er, at aktivets værdi kan falde og stige meget forskelligt over en længere periode, og du får derfor reelt ikke mere ud af investeringen ved at vente længere. I hvert fald ikke i de fleste situationer! 

Handel med CFD’ere er en speciel investering, som er bedst designet til specifikke formål. Handl med CFD’er på en platform, hvis du er interesseret i at gøre et forsøg. Dog findes der også mange andre måder, som du kan investere på. Har du eventuelt hørt om ETF’ere? Dette er det stik modsatte af CFD’ere, da ETF’ere er absolut bedst som en langtidsinvestering. 

Du kan også gøre dig et forsøg med den traditionelle aktie eller bolighandel. Her skal man dog også være meget god til at lave diverse spekulationer for at opnå et merafkast. Held og lykke med dine investeringer fremadrettet – hvad end du skal i sving med CFD’ere, ETF’ere eller den traditionelle aktie.