Vælg en side

Er du selvstændigt erhvervsdrivende – og vil du gerne i gang med at investere? Det kan være risikabelt at investere og specielt som selvstændig, da man til tider har brug for hver en øre, for at holde firmaet kørende. Særligt som startup virksomhed! Dog er nogle aktiver måske bedre at investere i for den selvstændige! Læs med her og lær mere. 

Hvad er Exchange Traded Funds?

Exchange Traded Funds bliver også kaldet etf aktier i daglig tale – og på dansk vil mange måske kalde disse for investeringsfonde. Disse investeringsfonde består af flere aktiver, som er gået sammen i en fond. Når man investerer i en investeringsfond – eller en Exchange Traded Fund (ETF) – investerer man altså i flere aktiver på én og samme gang. 

Når man investerer i flere aktiver på én gang, spreder man automatisk sine investeringer ud, hvilket altid er en god idé, når man skal investere. Yderligere er der heller ikke særlig store chancer for, at man mister hele sin investering, når man investerer i en ETF. Selvom et enkelt aktiv måske er faldet meget i værdi, er der højest sandsynligt et andet aktiv, som er steget i værdi. På den måde bliver formuen ofte balanceret. 

Der er ingen tvivl om, hvorfor ETF’ere ofte bliver kaldet “den sikre investering”. Investeringerne bliver spredt ud – og investeringen bliver samtidigt hurtigt balanceret. Præcis derfor er investeringer i investeringsfonde en god mulighed for selvstændigt erhvervsdrivende! 

Vær opmærksom på dette, når du handler med ETF’ere 

Selvfølgelig er der nogle ting, som du bør være opmærksom på, hvis du vil i gang med at handle med ETF’ere. Der er nemlig nogle omkostninger forbundet med ETF investeringer, idet administrative gebyrer osv. er en nødvendighed for opretholdelsen af en fond. Derfor er det ikke altid, at man opnår et afkast på en ETF investering. 

ETF’ere absolut bedst som langtidssigtede investeringer og kan give dig stabile afkast på længere sigt. Grundet digitaliseringen og internettet kan vi nemt holde øje med vores langtidssigtede investeringer online! Digitaliseringen er altså vigtig for investeringer, sundhedsvæsenet og i mange andre af samfundets hjørner. 

Ovenstående betyder også, at ETF investeringer ikke er ideelle, hvis du gerne vil lave kortsigtede investeringer. Hvis kortsigtede investeringer har din interesse, bør du måske i stedet undersøge dine muligheder for at investere i valuta – eller måske blot den traditionelle aktie. Der er dog heller ingen tvivl om, at disse former for kortsigtede investeringer hurtigt kan give dig et økonomisk tab – hvilket måske ikke er ideelt, hvis du er selvstændig og har en startup virksomhed.