Vælg en side

Hvis du arbejder på et kontor, har du helt sikkert flere gange tænkt over, hvordan du skal holde dig sund. Vi ved jo efterhånden alle sammen, hvor usundt det er at sidde stille en hel dag – både fysisk og mentalt! 

 

I denne artikel vil vi give dig nogle tips til, hvad du selv kan gøre, for at holde dig sund. Hvis du søger flere tips til sundhed, kan du også læse meget mere på https://mandemand.dk!

Hæve/sænke borde og en god stol

Første punkt, som der bør være styr på, på kontoret, er selvfølgelig møblerne. Her mener vi hovedsageligt en god stol, som støtter lige præcis dine behov. Yderligere bør du have et hæve/sænke bord, så det er muligt for dig at stå ved bordet og arbejde. På den måde opholder din krop sig nemlig ikke for længe i den samme position! 

 

Du tænker måske, at dette egentlig er din chefs ansvar. Men hvad gør du, hvis din chef ikke har investeret i disse ergonomiske møbler? Du er nødt til selv at tage ansvar for din sundhed og efterspørge disse fra din chef. Din chef vil helt sikkert lytte til dig – han eller hun er også interesseret i at have sunde medarbejdere.

Pauser og en god kop kaffe 

Prioriter dine pauser! Nogle gange kan det godt virke ligegyldigt at tage sine pauser. Dog er dette ikke helt sandt! Selvom du måske har travlt og du gerne vil være færdig, før du tager hjem fra arbejde, er det altså langt sundere for dit mentale helbred at tage nogle pauser. Det er nemlig utrolig godt for din hjerne at få lov til at koble af i ny og næ. 

 

Det kan også være en god idé at tage en lille gåtur. Det behøver jo ikke at være en gåtur på mere end 10 minutter! Måske kan du lokke en af dine kollegaer til at gå med dig – eller måske din chef? Det er nemlig også super sundt for kroppen med en gåtur, også selvom det kun er i kort tid. 

Sociale arrangementer 

Når man spørger folk, hvad det bedste ved arbejdspladsen er, svarer de fleste: “Mine kollegaer”. Derfor er det ekstremt vigtigt, at der bliver arbejdet på det sociale på en arbejdsplads. Hvis ikke det bliver prioriteret, kan sociale bånd hurtigt være forbigående, hvilket er til stor skam. 

 

Hvem vil ikke gerne have en arbejdsplads, hvor man ser frem til at møde sine venner og gode kollegaer? Dagene er bare langt bedre, hvis vi kan få skabt et sammenhold!