Vælg en side

Du kan allerede være ejer af en enkeltmandsvirksomhed eller bare være en af de ildsjæle der har den mest fantastiske idé, som du bare må have ført ud i livet, og nu står du overfor at skulle stifte et ApS, men hvordan gør du det?

Du skal vælge den rette virksomhedsform først

Først og fremmest er det vigtigt at kigge i sømmene hvilken virksomhedstype der passer lige netop til dig og din virksomhed. Der er mange der vælger at starte en enkeltmandsvirksomhed fordi det i første omgang minder om det mest enkelte. Men med et ApS kommer der mange flere fordele end ulemper, og derfor passer denne selskabsform så godt på så mange.

Hvad er et ApS så, tænker du måske. Et ApS er som vi også kalder det et anpartsselskab. Det er en selskabsform som du kan anvende til din virksomhed for at undgå at skulle hæfte personligt eller blive beskattet unødigt. Det er nemlig de ulemper du vil opleve ved at have en enkeltmandsvirksomhed.

Stift let et ApS. Foto: Unsplash

Selve stiftelsen af et ApS

Når du stifter et ApS, er det dog en smule mere omfattende end hvis du stiftede en enkeltmandsvirksomhed, og det er derfor at mange tror at det letteste og bedste for dem er en enkeltmandsvirksomhed. Men i det lange løb er der flest fordele ved faktisk at vælge et ApS. Du skal bare lige igennem starten med al registreringen først.

Du skal nemlig udarbejde visse stiftelsesdokumenter i form af ejerbog og vedtægter mv. når du opretter et ApS. Du kan finde skabeloner online til disse, og du kan vælge at bruge en revisor eller en advokat til at føre dig igennem denne proces. Det kan dog godt gøres til billige penge at gøre brug af hjælpen udefra, især hvis du vælger at lave et apportindskud hvor du uanset hvad skal bruge en autoriseret revisors kreditvurdering.