Vælg en side

Kunne du godt tænke dig at komme i gang med at investere? Så læs med her! I denne artikel kommer vi ind på, hvordan du går fra at være nybegynder til at blive en aktiehaj, og vi ser også nærmere på nogle af de faldgrupper, du bør holde øje med. Du kan således betragte denne artikel som en quickguide til, hvordan du hurtigt får tilegnet dig tilstrækkelig og korrekt viden, så du kan begynde at tjene penge på aktiemarkederne.

Find troværdige kilder

Som med al anden viden, du skal tilegne dig, er det ekstremt vigtigt, at du er kildekritisk. Mange mere eller mindre ”aktieeksperter” har en mening om dit og dat, når det kommer til aktiemarkederne, men her er det vigtigt at huske på, at bare fordi det står skrevet eller sagt, er det ikke sikkert, at det nødvendigvis er korrekt.

Men hvordan finder du så pålidelige kilder?

Et godt sted at starte er bøger. Årsagen til det er ret simpelt, at ikke alle og enhver blot lige kan få udgivet en bog om aktieinvesteringer, og samtidig er der – som regel – også et forlag, der har godkendt bogen, inden den er blevet udgivet.

Det betyder selvfølgelig ikke at alle bøger nødvendigvis er troværdige. Sørg derfor for at læse mere om bøgerne, inden du køber dem, og se evt. hvad andre har sagt om bøgerne – det plejer at give en god indikering af, om bogen er god og relevant eller ej.

Pas på med kilder fra internettet

Anderledes forholder det sig, når det kommer til hjemmesider, der handler om aktieinvestering. Her er der selvfølgelig også masser af kompetente hjemmesider, der skriver og rådgiver om investering i aktier. Det kunne f.eks. være aktiehaj.dk, der – som navnet indikerer – er lidt af en haj inden for aktieinvestering.

Der er imidlertid også andre investeringsblogs, som ikke leverer samme niveau af viden, og det er derfor vigtigt, at du husker at gå kritisk til værks, når du søger information om aktier på nettet.

Glem anbefalinger

Et sidste tip i denne omgang er, at du helt ser bort fra de mange aktieanbefalinger, der udkommer hele tiden. Udadtil kan disse anbefalinger se meget professionelle ud, men her er det værd at huske på, at analytikerne bag disse anbefalinger er betalte for at have en mening. Lad være med at følge disse, og prøv i stedet at danne dig din egen mening i stedet – så er du godt på vej til at blive en rigtig aktiehaj!