Vælg en side

Der kan være mange årsager til, at man i en virksomhed – eller en afdeling – har behov for nye ansigter på kontoret. Måske har en medarbejder sagt op, hvilket hurtigt efterlader et hul i den daglige arbejdsprocess – eller måske er der opstået nye arbejdsopgaver, som efterspørger nye kompetencer. 

Dog kan det være en stor mundfuld for hvilken som helst virksomhed, at skulle finde en ny medarbejder. Så meget er på spil! Først og fremmest, hvordan kan man så vide, at man finder en person med de rette kompetencer? Og hvordan sikrer man sig, at den nye medarbejder kommer godt ud af det med de andre ansatte? 

Sandheden er, at man aldrig helt kan vide sig sikker. Dog kan man få hjælp til rekrutteringen via et rekrutteringsbureau, hvilket hurtigt kan blive en fordel. Læs med nedenfor og lær mere om, hvordan et rekrutteringsbureau kan hjælpe en virksomhed i forbindelse med at finde nye medarbejdere.

Et rekrutteringsbureau er en hjælpende hånd 

Hvis man skal ansætte en ny medarbejder i virksomheden, placerer man typisk en annonce på diverse digitale platforme. Her kan en potentiel medarbejder klikke på annoncen, læse om virksomheden og den stilling, som er slået op. Her kan den nye potentielle medarbejder derefter indsende jobansøgningen samt CV’et til den ansvarlige i virksomheden. 

Dog har alle mennesker adgang til disse digitale platforme, hvor stillinger bliver slået op. Det betyder også, at man som virksomhed kan få en masse tilbud fra interesserede, som er langt fra relevante. Det betyder også, at den ansvarlige for rekruttering i virksomheden skal bladre igennem rigtig mange jobansøgninger, hvilket tager en masse tid. 

Det er lige præcis hér, at rekrutteringsbureauet kommer ind i billedet. Et rekrutteringsbureau har nemlig en database med jobsøgende fra alle felter. En konsulent fra et rekrutteringsbureau ved, hvad virksomheden har brug for og kan derfor sætte virksomheden i kontakt med en relevant jobsøgende fra rekrutteringsbureauets database. At gøre brug af et rekrutteringsbureau kan derfor være tidsbesparende for en virksomhed. 

Yderligere er der heller ingen tvivl om, at en konsulent fra et rekrutteringsbureau kender til de potentielle ansatte, som konsulenten sender virksomhedens vej. På den måde ender man med at skærme en masse irrelevante folk fra, hvilket selvfølgelig også er tidsbesparende – men det giver også større håb for, at den nye ansatte vil passe ind i virksomheden både professionelt og socialt. 

Hvad end du er iværksætter og skal ansætte din første medarbejder, eller om du er afdelingsleder i et større firma, kan du gøre brug af et rekrutteringsbureau. Du kan hyre et vikarbureau i København såvel som et rekrutteringsbureau – så du kan få hjælp til præcis dét, din virksomhed mangler.